23 juni 2016 16.00 uur: ZZP Café bij Meet&Greet over DBA

Een groter netwerk met ZZP café in de Raamstraat

Accountant Herman Groeneveld geeft informatie over de nieuwe DBA

Datum: donderdagmiddag 23 juni
Tijd:      16.00 – 18.00 uur
Waar:   Meet&Greet Leiden
Raamstraat 17, Leiden (Noord)

Aanmelden: zzpcafe@meetengreet-leiden.nl

ZZP’ers zijn ondernemers die vaak alleen werken. ZZP’ers zijn vakmensen die hun specifieke vakkennis leveren, zich zeer bewust zijn van hun kwaliteiten. De ene ZZP’er wilde altijd al voor zichzelf beginnen, terwijl het voor de ander noodzaak is. ZZP’ers zijn tegelijkertijd sterk en kwetsbaar, omdat je een heel bedrijf in je eentje runt en omdat je als je weinig klanten hebt, het direct voelt in je portemonnee. Als je ziek wordt, dan komt er geen geld binnen. En vele andere zaken, die in loondienst vanzelf gaan, moet je zelf regelen: verzekeringen, administratie, pensioen. ZZP’ers hebben meer vrijheid dan werknemers, staan veel meer aan het roer van hun eigen carrière.

De Tweede Verdieping en Meet&Greet voor ZZP
Wij zijn zelf ook ZZP’ers bij Meet&Greet Leiden en bij De Tweede Verdieping en willen graag ons netwerk uitbreiden, te beginnen in de buurt. Vanuit de vraag: welke ZZP’ers wonen er hier in de buurt en zijn er kansen dat die elkaar kunnen versterken door te netwerken, kwamen we op het idee van een ZZP-café. Een beetje vanuit het idee van de borrel op de zaak op donderdagmiddag. Een gelegenheid om te netwerken, de week af te sluiten en iets op te steken over hoe andere ZZP’ers hun bedrijfje runnen. Wie weet tref jij daar de buurvrouw van 2 straten verderop met wie je sommige lasten van het ZZP-en kunt gaan delen.

Spreker over DBA
Omdat het de eerste keer is hebben we ook een spreker uitgenodigd en bereid gevonden om iets te vertellen over de gevolgen van de Wet DBA voor ZZP’ers. Gastspreker Herman Groeneveld is accountant bij Relief, die voor meerdere ZZP-ers werkt. Hij wordt geïnterviewd door Greet Meesters.

Tevens willen we met de aanwezige ZZP’ers bespreken waar zij zelf behoefte aan hebben in volgende ZZP-cafés.