Over De Tweede Verdieping

IMG_2234_Korrel 546x237Stichting De Tweede Verdieping i.o. is een onafhankelijke maatschappelijke organisatie op non-profit basis in Leiden.

De Tweede Verdieping is een initiatief van 45plussers die werkzoekend zijn. Het wordt gerund door en voor werkzoekenden en richt zich op het begeleiden, trainen, stimuleren en coachen van 45+ werkzoekenden bij het vinden van werk.

Zij komen wekelijks bij elkaar om te ontdekken waar hun mogelijkheden liggen op het gebied van werk. De bijeenkomsten kennen een vaste agenda. Zo worden de ervaringen op het gebied van werk zoeken gedeeld en is er vervolgens ruim gelegenheid om persoonlijke plannen, ideeën en vragen aan de anderen voor te leggen.

Door deelname aan De Tweede Verdieping wordt het netwerk van de werkzoekende vergroot. Veel 45plussers vinden een nieuwe baan juist via hun netwerk. Daarnaast zorgt het netwerk voor informatie op bijvoorbeeld financieel of juridisch gebied. Dit is mede mogelijk doordat de achtergrond van de deelnemers heel divers is.

De Tweede Verdieping staat los van het UWV, de gemeente en andere (overheids)instellingen. Zij benut de ervaring van (ex)leden die al een vorm van werk gevonden hebben en lokale netwerken.