ZZP’ers geboeid door uitleg wet DBA

Greet Meesters en Herman GroeneveldDonderdag 23 juni 2016 organiseerde De Tweede Verdieping het eerste ZZP-café bij Meet&Greet Leiden over de  Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie (wet DBA). Deze wet die Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) sinds 1 mei 2016 vervangt door de modelovereenkomst, ervaren veel zelfstandigen als ingewikkeld.

Greet Meesters trad op als gespreksleider van het gesprek met Herman Groeneveld over de gevolgen van deze nieuwe wetgeving voor ZZP’ers. Ingewikkelde materie, voor beginnende én ervaren ondernemers, die Herman heel eenvoudig wist uit te leggen aan de aanwezige zelfstandigen. Dat de plicht om een dergelijke overeenkomst te hebben bij de opdrachtgever en niet bij de ZZP-er zelf ligt, kwam aan bod.

Maar ook veel andere vragen kregen een duidelijke uitleg. Herman beantwoordde alle vragen, zowel vanuit zijn kennis als accountant voor ZZP’ers,  als uit zijn eigen ervaring als ZZP’er.

We gaan het ZZP-café vaker organiseren, want de aanwezigen willen meer. Meer informatie over wat een ZZP’er verder op weg kan helpen, zoals administratie, facturering, BTW en acquisitie. Maar vooral ook om ervaringen uitwisselen, te netwerken en bij te kletsen.

Deelnemers zijn geboeid door het onderwerpHet eerstvolgende ZZP-café is na de vakantie op 1 september, weer om 16 uur in Meet & Greet, Raamstraat 17, Leiden.

Ben je ZZP’er of belangstellende, meld je aan via zzpcafe@meetengreet-leiden.nl.

Volg ons in de media voor het programma.